10 Makkelijke En Eetbare Planten Om Zonder Tuin Te Kweken

Bind ze netjes aan elkaar met een rubberen band en plaats ze vervolgens in een bak met een centimeter water. Zorg ervoor dat je het water dagelijks ververst, en uiteindelijk zul je binnen zeven dagen wortels en scheuten zien vormen.

We snoeiden onze vijgenboom terug en ik nam een ​​van de groene takken en stopte die in een pot waar ik het oude drinkwater van de hond in gooide. Ik heb besloten dat de potten op mijn terras “kwekerijpotten” zijn, omdat alles wat ik daar ben begonnen hetzelfde heeft gedaan. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden omdat ze zo sterk en duurzaam zijn. Pothos zijn inheems in de zuidoostelijke oerwouden van Azië en passen zich goed aan elke binnenomgeving aan. Temperaturen van fifty five tot eighty graden maken het zo gemakkelijk te onderhouden. Wortelen zijn een van de gemakkelijkste groenten om binnenshuis te kweken; ze hebben minder ruimte nodig en zijn sneller volwassen dan buiten kweken.

Paprikaplanten hebben een warme en zonnige plek nodig om te kunnen gedijen. Knapperige peperige radijsjes zijn geweldig in salades en een gemakkelijk, snelgroeiend gewas voor beginnende tuiniers. Zaai zaden in containers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Radijsjes zijn vrij klein, maar je hebt een bak nodig van minstens 15 cm diep om een ​​goede wortelvorming te garanderen.

Kruiden

Een van de makkelijkste en leukste eetbare planten om te kweken is de vrolijke aardbeiplant. Kweek aardbeien in containers, plantenbakken of zelfs hangende manden. Maar soms kan het binnen kweken van planten een beetje lastig zijn, vooral als je in een appartement woont met niet veel ruimte. Maar geef je dromen van een vruchtbare tuin nog niet op, need er zijn zelfs enkele eetbare planten die je binnen kunt kweken. Ongeacht of u zoete of chilipepers kweekt, gebruik een container van vijf gallon per transplantatie. Paprika’s zijn ideaal voor tuinieren in kleine ruimtes, omdat ze gemakkelijk te kweken zijn en een vleugje kleur geven.

YouTube video

Voor een proceed oogst van deze snelgroeiende groenten, zaai je elke twee weken nieuwe zaden. Houd de grond gelijkmatig vochtig en plaats in de volle zon voor het beste resultaat. Natuurlijk kun je wat kopen bij je plaatselijke supermarkt of boerenmarkt, maar niets is te vergelijken met het zelf kweken van je eigen huis. Groenten kweken binnen of buiten doe je op verschillende manieren, van buiten planten in verhoogde bedden, direct in de grond of in potten die je op een vensterbank zet.

Gemakkelijkste Eetbare Terrariumplanten Om Te Groeien

U hoeft niet te wachten tot een vrucht bloeit, groeit en rijpt. Pluk de buitenste bladeren en de binnenste bladeren blijven groeien.

10 Easy (And Edible) Plants To Grow Without A Garden

Zaai ongeveer een centimeter diep in containers – met tussenpozen om de paar weken – voor een lange aanvoer. Begin met het kiezen van het type zaadmix – je kunt kiezen voor saladegroenten, bieten, kruiden, broccoli, om er maar een paar te noemen. Laat de zaden ontkiemen door de pot 4-5 dagen op een lichte, zonnige plek te zetten en blijf eventueel onkruid verwijderen dat ernaast groeit. Denkt u erover om eetbare planten te kweken, maar heeft u niet genoeg ruimte op het terras of in de achtertuin? Je kunt nog steeds verschillende eetbare planten kweken die niet veel ruimte nodig hebben.

Koriander

U kunt beginnen met het oogsten van paprika’s zodra de vrucht stevig is en three tot 4 inch lang wordt. Zaai boerenkoolzaden in potten, trays of verhoogde bedden met goede drainagesystemen. Geef ze regelmatig water en je kunt de bladeren voor je salades binnen 30 tot 60 dagen na het planten oogsten.

 • Voor een continue oogst van deze snelgroeiende groenten, zaai je elke twee weken nieuwe zaden.
 • Basilicumplanten hebben vochtige grond nodig; dus ze moeten bijna elke dag worden bewaterd.
 • Blijf bij totdat je elke plant in leven kunt houden en goed kunt groeien.
 • De makkelijkst eetbare planten om te kweken, kruiden verdienen een plekje op je vensterbank of op je achterporch.

Radijs is probleemloos en binnen een maand klaar om te oogsten. Zet ze in een pot met water of zaai de zaden direct in een pot aarde. Dus door de pot bij het raam te houden, wordt de groei gestimuleerd. Vele jaren geleden hebben we frambozen geplant, en ze verspreidden zich over How many CBD gummies should I eat? een aangelegde tuin. Nu we ons klaarmaken om te verhuizen, zijn we die tuin aan het opruimen. Ik sneed de frambozenstokken terug, groef ze op en stopte ze in gerecyclede kwekerijpotten. Ze leven voort in ons nieuwe huis, de tuin van mijn kinderen en de tuin van de buren.

Eetbare Planten Die Snel En Gemakkelijk In Uw Tuin Kunnen Worden Gekweekt

Veel planten hebben ook andere specifieke eisen, zoals een goed doorlatende grond of veel zonlicht. Door de instructies op de zaadverpakking nauwkeurig te volgen, zullen de groeisnelheid en de oogstgrootte verbeteren. Je basilicumplant heeft ongeveer 6 uur direct zonlicht nodig en heeft eenmaal per dag water nodig, vooral als het erg heet wordt. Snoeien zal helpen om meer te produceren, dus wees niet bang om de bovenste bladeren af ​​​​te knippen. Als uw investeringsplanning ook voedselduurzaamheid omvat, mag Why Is Friendship Important? Well, Stress-Relief, For Starters! u dit veelzijdige kruid niet missen. Groenen, zoals spinazie, sla en boerenkool, zijn gemakkelijk te kweken en hebben weinig verzorging nodig.

Zorg ervoor dat de container waarin u groeit gaten heeft voor drainage en water als de grond tot 2 inch onder het oppervlak droog is. Houd anders een kweeklamp ongeveer vijf centimeter boven de zaailingen.

 • Denkt u erover om eetbare planten te kweken, maar heeft u niet genoeg ruimte op het terras of in de achtertuin?
 • Kweeklampen zijn uitstekend geschikt voor binnenkweek omdat ze de optimale temperatuur en verlichtingsvereisten voor de planten bieden.
 • Gebruik tandenstokers om de wortelwortels van de bleekselderij op te hangen, zodat alleen de bodem het water in een kleine kom of glas raakt.
 • Als u op zoek bent naar gemakkelijk te kweken eetbare planten, houd dan rekening met uw kweekzone, evenals met verlichting en bodemvereisten.

Het is vooral belangrijk voor planten die van warm weer houden, zoals paprika’s, omdat de koude buitentemperaturen van het vroege voorjaar hun groei kunnen belemmeren of zelfs kunnen doden. Door de planten binnenshuis te starten, kunt u ze op een veilige temperatuur houden totdat de dreiging van vorst of koud weer voorbij is. Het enige dat ze echt nodig hebben, is voldoende zonlicht en goede grond. Voor newbies raden we ten zeerste aan om voor een dwergboom te gaan die je gemakkelijk bij een kwekerij kunt kopen.

Bloemen Bestuiven

De smaak van wintergroen is zoals de naam al doet vermoeden, zowel de bessen als de bladeren. Dit is een fantastische bodembedekker op schaduwrijke plekken in de tuin. Basilicumplanten hebben vochtige grond nodig; dus ze moeten bijna elke dag worden bewaterd. Afhankelijk Announcing A New Charlotte’S Web Initiative: “Seeding Our Future, Together” van het ras kunnen ze worden geoogst zodra de bladeren beginnen te verschijnen of ongeveer 50 tot 60 dagen planten. Na het planten van zaden, verdun de gewassen als ze beginnen te ontkiemen, zodat de planten minstens 10 centimeter uit elkaar staan.

 • Het volgende is een lijst met acht eenvoudige planten die je binnen, op een terras of zelfs in een zonnig raam kunt kweken.
 • Kweek rabarber in brede, 8-inch diepe potten en zorg ervoor dat je het altijd kookt voordat je het eet, need rauwe rabarber kan de maag irriteren.
 • U hoeft niet te wachten tot een vrucht bloeit, groeit en rijpt.
 • Strooi je zaden gelijkmatig en zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar staan.
 • Bovendien kunnen zelfs zelfbevruchtende soorten hulp nodig hebben bij bestuiving.

Gebruik bij het binnen kweken van tomaten een 6-inch pot met vruchtbare, goed doorlatende sale grond. Zet de container op een vensterbank of een andere lichte en zonnige plek.

Bieslook

Blijf bij totdat je elke plant in leven kunt houden en goed kunt groeien. Plantenliefhebbers bedachten de gouden pothos, aangezien neon pothos geelgroene bladeren groeien die een neonflair afgeven. Marble queen pothos is een schoonheid voor binnenshuis omdat hun bladeren groen en wit zijn.

 • Laat de uitspraak van de naam je er niet van weerhouden om langs te gaan bij je plaatselijke kinderdagverblijf en er een op te halen.
 • Zaai ongeveer een centimeter diep in containers – met tussenpozen om de paar weken – voor een lange aanvoer.
 • Zet de container op een vensterbank of een andere lichte en zonnige plek.
 • Je kunt zowel pittige paprika’s als pittige jalapeño’s in containers kweken.

Vrucht- en wijnplanten behoren tot de moeilijkst te kweken als eetbare kamerplanten. Veel van deze groenten hebben acht tot tien uur zonlicht nodig om bloesems en fruit te produceren. Het leveren van kunstlicht is meestal vereist, vooral voor de winterteelt. Bovendien kunnen zelfs zelfbevruchtende soorten hulp nodig hebben bij bestuiving. Kruiden zijn nog een van de eetbare kamerplanten die productief zijn en gemakkelijk te kweken in een zonnig raam.

Salade Groenen

Het is verrassend hoe snel zowel rapen als bieten kunnen worden geoogst, met veel variëteiten van elk binnen 2 maanden klaar om te plukken. Ze bieden allebei ook een further bonus omdat hun bladeren niet alleen eetbaar, maar ook heerlijk zijn. Die compacte omvang van deze ecosystemen maakt het lastig om eetbare terrariumplanten te kweken, of het nu fruit, groenten of kruiden zijn. Je kunt van sommige eetbare planten miniatuur- of dwergvariëteiten kweken, waardoor je zowel de schoonheid als de functionaliteit van je tuin in je huis haalt. Dit zijn enkele van de gemakkelijkst eetbare planten die je thuis kunt kweken en die niet veel onderhoud vergen. Wanneer u lente-uitjes koopt, bewaar de bollen dan in plaats van ze weg te gooien.

Wortelen zijn populaire wortelgroenten die zowel in verschillende klimaten als binnen gemakkelijk te kweken zijn. De manier om wortelen te laten groeien, is door een 12-inch pot met drainagegaten te gebruiken. Vul de pot met losse zandgrond en zet hem op een zonnige vensterbank. Het niet verstrekken van de juiste grond leidt tot onvolgroeide of misvormde wortelen.

YouTube video

Kweek rabarber in brede, 8-inch diepe potten en zorg ervoor dat je het altijd kookt voordat je het eet, want rauwe rabarber kan de maag irriteren. Het kweken van sla is vergelijkbaar met het kweken van kruiden, omdat je de planten vrijwel meteen als voedsel kunt gebruiken.

U hoeft alleen aan de kwekerij te vragen wat er op voorraad is. De lichter gekleurde of marmeren planten hebben meer licht nodig dan Hemp Protein Benefits: Everything You Need To Know de donkergroenbladige planten. Klik om te zien welke groenten, fruit en kruiden het beste gedijen als ze binnen worden gekweekt.

Tomaten

Boerenkool, sla en waterkers behoren ook tot de snelstgroeiende tuingroenten, zodat u uw maaltijden en snacks gevarieerd en lekker kunt houden. Salie geeft ook de voorkeur aan veel zonlicht, ongeveer 6 tot eight uur blootstelling. Zoals met veel kruiden, heeft de salieplant cbd öl wie oft einnehmen een goed doorlatende grond nodig. Geef dit kruid dus alleen water als de bovenste centimeter aarde droog is. Wintergreen is een laagblijvende groenblijvende plant die een prachtige bodembedekker vormt met het voordeel van eetbare bessen en bladeren voor thee.

Sla is een van de bladgroenten die ondiep geworteld zijn, dus het heeft geen diepe container nodig. Kies eenvoudig een plantenbak van 2 tot 4 inch diep en vul deze met goed doorlatende grond. Zaai vervolgens de slazaden en druk ze met je handen licht in de grond. Bij regelmatig water geven zou je binnen ongeveer een week kieming moeten zien.

Gemakkelijke En Eetbare Planten Om Zonder Tuin Te Kweken

Kies er een die ongeveer twee tot drie jaar oud is en je zou snel genoeg fruit moeten oogsten. Veel mensen zijn verrast om te horen dat je aardappelen binnenshuis kunt telen. Aardappelen hebben geen diepe grond nodig, dus een kleine pot kan een persoonlijke oogst van dit hoofdvoedsel maken.

Het volgende is een lijst met acht eenvoudige planten die je binnen, op een terras of zelfs in een zonnig raam kunt kweken. Als je het plantproces begint met bieslookzaden, gebruik dan in de wintermaanden binnenkweeklampen tot ze ongeveer 8-12 weken oud zijn. Je kunt zowel pittige paprika’s als pittige jalapeño’s in containers kweken. Zet potten buiten op een warme, zonnige plek en zorg voor voldoende water. Het is mogelijk om peperplanten binnenshuis in potten te kweken, maar voor de beste resultaten moet u mogelijk additional verlichting bieden. Als je een kleine ruimte hebt voor een tuin, probeer dan tomaten in potten te kweken en geniet van de frisse smaak van sappige tomaten van eigen bodem. Kies een ras dat goed geschikt is voor containers, geef regelmatig water en zorg ervoor dat uw tomatenplanten veel zon krijgen.

Paprika

Het binnen kweken van auberginesoorten is lastig vanwege hun warmte- en lichtbehoefte, maar het is ook mogelijk om aubergines buiten in potten te kweken. De zaden ontkiemen alleen bij temperaturen van 70 ° F of hoger. Gebruik een warmtemat of zet de verwarming in je huis Why Properly Curing Hemp Matters hoger om spruiten te laten ontkiemen. Zuidelijke ramen bieden niet genoeg licht, dus zet kweeklampen op om aubergine minimaal acht uur volle zon te geven. Plant je koriander in een kruidentuin met goed doorlatende grond en ruimtezaden op twee centimeter van elkaar.

Wortelen geven de voorkeur aan vochtige grond, dus regelmatig water geven. Laat de bovenste laag aarde niet uitdrogen tot een harde korst. Begin met oogsten als ze ongeveer een halve centimeter in doorsnee zijn. Al deze planten gedijen binnen goed onder de juiste groeiomstandigheden, maar ze zijn niet beperkt tot binnen, ze doen het zelfs nog beter buiten. Houd bij het overwegen van de beste gemakkelijk te kweken eetbare planten altijd rekening met uw winterharde zone en de verlichtingsvereisten voor de plant. De beste manier om een ​​goede oogst uit uw tuin te verzekeren, is door een zonekaart te gebruiken om uw teeltzone te achterhalen.

Koriander heeft een zonnige standplaats nodig, maar om te voorkomen dat de plant gaat schieten, moet je hem beschermen tegen excessive hitte. Over het algemeen doen de meeste eetbare planten het prima op een zonnige plek, zoals een raam op het zuiden. Als je geen ramen hebt of meer wilt planten dan je ramen bevatten, investeer dan in wat kweeklampen. Kweeklampen zijn uitstekend geschikt voor binnenkweek omdat ze de optimale temperatuur en verlichtingsvereisten voor de planten bieden.

 • Beroemd om hun geneeskrachtige eigenschappen, geven kruiden een onderscheidende smaak aan gerechten.
 • Je kunt deze aangename planten zelfs in potten kweken op je terras en in huis als er veel zonlicht is.
 • Begin met oogsten als ze ongeveer een halve centimeter in doorsnee zijn.
 • Zorg dat je er goed voor zorgt en start een andere robuuste plant.

Wortel de bodems in water en laat ze gemakkelijk opnieuw groeien. Selderijbladeren zijn geweldig in salades, dus je hoeft geen lange stelen te laten groeien om een ​​eetbare plant te hebben die je kunt gebruiken. Gebruik tandenstokers om de wortelwortels van de bleekselderij op te hangen, zodat alleen de bodem het water in een kleine kom of glas raakt. Ververs het water een keer per week en kijk hoe de kleine plantjes opstijgen. Een zonnige keukenvensterbank is de ideale plek om binnenshuis bleekselderij te kweken. Je hebt geen grote tuin nodig, of zelfs helemaal geen tuin, om thuis voedzame, heerlijke eetbare planten te kweken. Veel groenten en groene eetbare planten zijn gemakkelijk te kweken, nemen weinig ruimte in beslag en kunnen steeds opnieuw worden vermeerderd om je heerlijk voedsel te geven dat je zelf plukt.

Lente-ui

Als je nog nooit eetbare planten hebt gekweekt, zijn kruiden de plek om te beginnen. De makkelijkst eetbare planten om te kweken, kruiden verdienen een plekje op je vensterbank of op je achterporch. Probeer peterselie, tijm, bieslook, salie, munt, oregano en rozemarijn in je buitencontainertuin, en basilicum en koriander op de keukenvensterbank. Plant kruiden waar je van houdt en bewaar ze in de buurt, dan is een takje munt handig voor je volgende muntjulep of glaasje zoete thee. Lente- of salade-uien zijn een geweldig gewas voor het kweken in container- of vensterbanktuinen, omdat ze gemakkelijk te kweken zijn en geen diepe grond nodig hebben.

Er is een enorm assortiment aan kruiden om uit te kiezen, zodat je niet vastzit aan het kweken van iets dat je niet graag eet. Om kruiden snel te laten groeien, moet u ervoor zorgen dat ze voldoende zonlicht krijgen met halfschaduw. Strooi je zaden gelijkmatig en zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar staan. Als je klaar bent, voeg je gewoon nog een dunne laag aarde toe en bevochtig je deze opnieuw. Dit kan op een zonnige vensterbank of zelfs op de vloer als er voldoende ruimte is. Zorg dat hij 12 uur zonlicht krijgt, en dan kun je deze na drie weken oogsten. Selderij kan worden hergroeid vanaf de wortelsteel nadat je de toppen hebt gegeten.

Thuis voedsel kweken omvat ook het gebruik van zonnige ramen met potten van de juiste maat. Kruiden zijn populair bij veel nieuwe email extractor tuinders omdat ze gemakkelijk groeien, en je kunt ze binnenshuis in potten beginnen om het hele jaar door te groeien.

Wat betreft het plantproces, kies een grotere pot waarin je wortelzaden zaait en bedek de zaden vervolgens met een lichte laag vochtig veenmos om uitdroging te voorkomen. Vier weken nadat het zaad is ontkiemd, zijn zaailingen klaar om in een grotere container te worden getransplanteerd.

 • Vul de pot met losse zandgrond en zet hem op een zonnige vensterbank.
 • Voor degenen die niet bekend zijn met microgreens, het zijn gewone groenten.
 • Een zonnige keukenvensterbank is de ideale plek om binnenshuis bleekselderij te kweken.
 • Veel groenten en groene eetbare planten zijn gemakkelijk te kweken, nemen weinig ruimte in beslag en kunnen steeds opnieuw worden vermeerderd om je heerlijk voedsel te geven dat je zelf plukt.
 • Zaai boerenkoolzaden in potten, trays of verhoogde bedden met goede drainagesystemen.

Voor de eerste keer of op elk moment kamerplanten kweken is gemakkelijk, zolang je maar planten kiest die gemakkelijk te kweken zijn. Als je er eenmaal goed in bent, vertak je dan naar een aantal planten die moeilijker te blijven groeien. Zorg dat je er goed voor zorgt en start Cure All Your Summer Skin Woes With CBD een andere robuuste plant.

Als je een mosterdachtige, pittige smaak aan salades wilt toevoegen, probeer dan rucola te kweken. Net als de manier om sla te telen, is deze bladgroente gemakkelijk te kweken en kun je hem snel oogsten onder de juiste omstandigheden. Kies voor een hummusrijke, goed doorlatende grond, maar Rucola verdraagt ​​verschillende bodemgesteldheden. In veel gevallen is het een goed idee om de zaden enkele weken in huis te laten beginnen voordat je ze in de grond stopt.

Probeer Romaine, Red Leaf en Butter Lettuce in kleine potten en oogst terwijl ze groeien voor de meest verse salade die je ooit hebt geproefd. Als dit intrigerend klinkt, laten we dan eens kijken naar de meest productieve en gemakkelijkste edibles om in huis te kweken. Een containertuin plaatst verse, gezonde groenten quelle huile cbd choisir direct voor uw keukendeur, terwijl verse kruiden op uw vensterbank ervoor zorgen dat garnituren en smaakmakers binnen handbereik zijn. Hoewel okra en maïs planten zijn die je het beste voor grote stukken land kunt laten staan, kun je nog steeds je eigen groenten verbouwen, zelfs als je maar een kleine ruimte hebt.

Groene Bonen

Als je courgette in de winter binnen kweekt, plaats de pot dan in een raam op het zuiden. Ramen op het zuiden krijgen het beste zonlicht tijdens de kortere winterdagen. Gebruik bij het binnen ontkiemen CBD Peanut Butter Banana Cacao Smoothie Recipe van zaden een pot van 2 inch en een grondloze zaadmix en plaats slechts één zaadje in de container. Kweek deze kleine maar smaakvolle microgreens in slechts een paar weken in een zonnige vensterbank.

 • Daarom is het het beste om aan het einde van de zomer een nieuwe plant uit zaad te starten.
 • Als je het plantproces begint met bieslookzaden, gebruik dan in de wintermaanden binnenkweeklampen tot ze ongeveer 8-12 weken oud zijn.
 • Zorg ervoor dat je het water dagelijks ververst, en uiteindelijk zul je binnen zeven dagen wortels en scheuten zien vormen.
 • Al deze planten gedijen binnen goed onder de juiste groeiomstandigheden, maar ze zijn niet beperkt tot binnen, ze doen het zelfs nog beter buiten.
 • Veel mensen zijn verrast om te horen dat je aardappelen binnenshuis kunt telen.

Voor degenen die niet bekend zijn met microgreens, het zijn gewone groenten. Kweek rapen, kruiden en radijs en oogst binnen vijf tot 25 dagen na het zaaien. Niet iedereen die zijn eigen voedsel wil verbouwen, kan dat vanwege what is the best way to use cbd oil de beperkte tuinruimte. Verhoogde bedden buiten zijn een oplossing, maar ze werken niet voor iedereen. Als je weinig tuinruimte hebt, kunnen we je helpen met een lijst met gemakkelijk te kweken eetbare planten voor binnen.

Gember

Vanaf het second dat je het zaad plant tot het oogsten met elke variëteit aan saladegroenten is ongeveer een maand. Bij het aanleggen van een binnenmoestuin wil je niet alleen makkelijk te kweken eetbare planten, maar ook gezonde en lekkere. Als u op zoek bent naar gemakkelijk te kweken eetbare planten, houd dan rekening met uw kweekzone, evenals met verlichting en bodemvereisten. Tomaten zijn fantastisch om te kweken als je op zoek bent naar makkelijke en eetbare planten voor in je tuin.

10 Easy (And Edible) Plants To Grow Without A Garden

Veel kruiden hebben aantrekkelijk blad en geven een heerlijk aroma aan de kamer. Wortelen hebben diepe grond nodig om goed te kunnen groeien, maar er zijn kleurrijke, kortwortelige variëteiten die het goed doen in containers. Zaai de zaden volgens de instructies op de verpakking, plaats op een zonnige plek en geef alleen water in droge perioden. products De scherpe knoflookachtige smaak van knoflookgroen is een aanvulling op salades. Plant gekiemde knoflook in de pot met gewone potgrond en geef de plant 5-6 uur zonlicht. Geen Indiase groenteschotelsmaak compleet zonder de zure essentie van tomaten. Deze warmteminnende groente kan binnenshuis worden gekweekt door een kleine variëteit te kiezen.

Steun Ons

Als je ervan droomt te genieten van zelfgekweekte tomaten wanneer je maar wilt, overweeg dan om ze binnen te kweken. Daarom is het het beste om aan het einde van de zomer een nieuwe plant uit zaad te starten. Eindelijk, met slechts een pot van 6 inch aarde en een lichte, zonnige plek, kun je het hele jaar door genieten van deze delicatesse.

Als je eenmaal weet in welke zone je leeft, zullen de meeste zaadpakketten je vertellen wat de beste tijd is om dat specifieke kind plant in de grond te zetten, zodat het zal groeien. Te vroeg of te laat planten voorkomt dat je de maximale oogst krijgt.

Er zijn veel varianten, dus je kunt kiezen uit kleine cherrytomaatjes tot grote beefmaster-tomaten voor gebruik op hamburgers. Tomaten groeien graag bij warm weer, dus ze hebben veel zon nodig en groeien het beste in de zomer, maar ze hebben niet veel onderhoud nodig en zullen vrij snel eetbare tomaten gaan produceren. Aardbeien zijn gemakkelijk te kweken en ze smaken heerlijk, waardoor ze populair zijn bij nieuwe tuiniers. Je kunt deze aangename planten zelfs in potten kweken op je terras en in huis als er veel zonlicht is. Ze hebben rijke, goed doorlatende grond nodig om de grootste oogst te produceren. Kruiden voegen extra does thc delta 8 work smaaklagen toe aan elk gerecht, en het is altijd fijn om wat bij de hand te hebben. Behalve dat ze extreem gemakkelijk te kweken zijn, zijn er ook een aantal die snel groeien.

10 Easy (And Edible) Plants To Grow Without A Garden

Gebruik voor elke plant een emmer of container van vijf gallon. Gebruik een grondloos potmengsel dat wordt verkocht in sale now on plaatselijke tuinwinkels en is samengesteld voor binnentuinen – geef alleen water als de bovenste laag droog aanvoelt.

Steun Onegreenplanet

Beroemd om hun geneeskrachtige eigenschappen, geven kruiden een onderscheidende smaak aan gerechten. Variërend van bieslook, oregano, munt, rozemarijn tot tijm, je kunt ze allemaal binnen kweken. Zorg ervoor dat je ze regelmatig water geeft en zorg voor 6-8 uur zonlicht. Sterk genoeg om te groeien zonder de verzorging die de meeste planten nodig hebben. Het is een winterharde plant die het onder alle omstandigheden binnenshuis goed doet en zijn bladeren vasthoudt en er goed uitziet, hoe bruin een duim ook is.

Als je ooit met verse kruiden hebt gekookt, dan weet je wat een verschil in smaak ze kunnen maken. Verse kruiden kunnen worden gebruikt om thee, sauzen of zelfs salades te maken. Het kweken ervan is eenvoudig en neemt weinig ruimte in beslag. Kies een zonnig raam op het zuiden, plant kruidenzaden in potten van four how long does royal cbd oil stay in your system inch en geef eenmaal per week water. Basilicum, munt, oregano, salie en peterselie zijn allemaal favorieten en gemakkelijk te onderhouden.

Laat de uitspraak van de naam je er niet van weerhouden om langs te gaan bij je plaatselijke kinderdagverblijf en er een op te halen. Het gedijt bij relatief weinig licht samen met philodendron, pothos en spathiphyllum. Naar verluidt is deze plant gegroeid sale onder de slechtste omstandigheden die je je kunt voorstellen – geen water en licht en geen plaag in zicht. Meestertuinders in de Verenigde Staten zijn het erover eens dat het zonder twijfel een van de gemakkelijkst te kweken planten aller tijden is.

YouTube video

Je kunt er ook boeken onder plaatsen om de potten dichter bij de lichtbron te brengen. Vaker wel dan niet, worden hosta’s gekweekt vanwege hun sierkwaliteiten. Ze hebben brede bladeren Is CBD Legal In New York? (CBD Laws In 2020) en zorgen in de nazomer voor prachtige bloemen. Afhankelijk van de variëteit aan paprika’s die je kiest, kun je ze uit zaden of zaailingen kweken in een goed doorlatende container.

Gemakkelijk Eetbare Terrariumplanten Kweken

Er zijn veel soorten tomaten, dus je hebt genoeg om uit te kiezen. Wat betreft het thuis kweken van tomaten, je plant ze in 6-inch potten of rechthoekige plantenbakken, zodat je meer dan één plant kunt hebben. Afgezien van het zaaien van de zaden, moet je de zaailingen ook overplanten naar hun CBD Wax Dosing permanente pot zodra ze ongeveer 15 cm hoog zijn. Als dat eenmaal is gebeurd, hoeft u alleen maar te investeren in het basisonderhoud. Rabarber is een stevige groene plant met kleurrijke rode stengels en groene bladeren. Je kunt er taarten, stoofschotels of soepen mee maken en het groeit snel.